Flerbostadshus

.

När en hiss varit i drift i cirka 15-25 år kan den behöva genomgå en renovering. Det kallas modernisering.

På Hissgruppen har vi lång erfarenhet av att modernisera alla typer av hissar oavsett tillverkare, hisstyp eller årsmodel. Att modernisera hissen innebär att man behåller så många originaldelar som möjligt och bara byter ut det  om är trasigt eller inte klarar dagens krav på driftsäkerhet och miljöpåverkan. På så vis kan man få en modern och säker hiss och samtidigt bevara den gamla känslan. Då så mycket som möjligt återanvänds är modernisering ett miljövänligare alternativ till att riva och installera nytt. Modernisering kontra nyinstallation minskar belastningen på miljön lika mycket som det krävs för att producera en bil på 1 400 kg.

Modernisering, det klimatsmarta alternativet för din hiss

Hållbarhet är ett nyckelord för oss på Hissgruppen. Både i hisschaktet och utanför. Därför är modernisering något vi förespråkar så ofta det är möjligt. Vi har ihop med Chalmers universitet i Göteborg tagit fram en rapport där det framgår hur mycket energi som sparas i ett livscykelperspektiv om man väljer att modernisera hissen. Rapporten visar att modernisering ger minst 50 procent lägre miljöpåverkan än om man river och installerar en ny hiss.

Hissgruppen moderniserar alla hissar oavsett tillverkare, hisstyp eller årsmodell

De hissar som byggdes för 15 till 25 år sedan kan behöva moderiseras nu beroende på hur hårt trafikerad hissen är. På Hissgruppen har vi lång erfarenhet av modernisering av alla hissar oavsett tillverkare, hisstyp eller årsmodell.  Vi erbjuder ett komplett utbud och med oss anpassas er hiss efter miljö och användningsområde. Det ger dig som kund stor möjlighet att vara med och utforma lösningen helt enligt era önskemål. En individuellt utformad hiss skapar ett mervärde för fastigheten, mer än av bara ekonomisk betydelse. Vi arbetar med olåsta hissystem och komponenter från den öppna marknaden och den tekniska dokumentationen tillgänglig för alla. Det gör underhållet enklare och billigare och fastighetsägaren kan själv kan välja partner för modernisering och service, något som i slutändan ger denne en valfrihet samt en lägre kostnad över tid. Och man kan fritt välja i vilken omfattning man vill bygga om, så länge man följer reglerna som finns för hissar. Det man ska tänkta på är att regelverket har uppdaterats under åren, så om man idag väljer att bygga om hissen kan säkerhetskraven vara betydligt högre än när hissen byggdes. 

Kontakta oss redan idag så berättar vi mer om våra moderniseringspaket

För mer information, vänligen kontakta Jonathan Dahlberg, Försäljning, Hissgruppen
Mail: jonathan.dahlberg@hissgruppen.se
Telefon : 08-527 271 11

Hissgruppen är ett av Stockholms ledande hissföretag som etablerades 1978. Vi levererar kundanpassade hissar av hög kvalitet och arbetar med olåsta hissystem samt komponenter från den öppna marknaden vilket innebär att kunden själv kan välja partner för moderniseringar och service, något som i slutändan ger dig som kund en valfrihet samt en lägre kostnad över tid.

Tillsammans med Hisscentralen, Hiss-Craft, ITK, Motum Hiss Syd, Motum Port i Mälardalen, Nordisk Hiss, Uppsala Lyftservice, Vinga Hiss och Östgöta Portservice ingår Hissgruppen i Motum-koncernen.

 

 Kontakt


Robert Sporrong

VD

robert.sporrong@hissgruppen.se

08-527 271 34